Tid og sted
Når
- 23. jan. 2025
- 24. jan. 2025
- 17. mars 2025
- 18. mars 2025
- 22. mai 2025
- 23. mai 2025
- 13. nov. 2025
- 14. nov. 2025
Type arrangement
Spesialitet
Arrangør
Hvor
Påmelding til kull 8, 2026
Datoer kull 7
- 1. samling - 23.-24. jan 2025
- 2. samling - 17.-18. mar 2025
- 3. samling - 22-23. mai 2025
- Observasjon av lokale kurs
- 4. samling - 13.-14. nov 2025
NB! Bindende påmelding til alle fire samlinger.
Datoer kull 8
- 1. samling - 22.-23.januar 2026
- 2. samling - 9.-10.mars 2026
- 3. samling - 28.- 29.mai 2026
- Observasjon av lokale kurs
- 4. samling - 9.-10.november 2026
NB! Bindende påmelding til alle fire samlinger.
Målgruppe
Dette kurset er for overleger eller erfarne LIS som har som oppgave å undervise kolleger på sykehus i veiledning, supervisjon og kompetansevurdering etter ny spesialistutdanningsforskrift. Kurset er særlig aktuelt for leger som skal ha eller har fått i oppgave å ha ansvar for spesialistutdanning som utdanningsansvarlig overlege eller utdanningskoordinerende overlege.
Kurset kan også være aktuelt for leger som skal undervise i andre emner i FKM da det er et mål at deltakerne skal utvikle generell praktisk pedagogisk kompetanse.
Om kurset
I løpet av kurset skal deltakerne holde todagers kurs for kolleger på eget foretak under supervisjon og veiledning fra kurslærere. Dette er en del av TTT-programmet: «Hvordan undervise i veiledning, supervisjon, kompetansevurdering og kommunikasjon?». Det er derfor avgjørende at deltakerne har avklart deltakelse på TTT- programmet med sykehusledelsen som har ansvar for å arrangere kurs i veiledning og supervisjon på foretaket.
Det lokale to dagers kurset skal avholdes mellom 3. og 4. samling. Dato for lokalt kurs avtales med Regionalt utdanningssenter HSØ.
Kursavgift
NOK 34 000,- (åtte dager pluss to dager supervisjon på kurs som holdes på eget foretak)
For de som har fullført programmet, er det anledning til å melde seg på ytterligere en samling, «5. samling», som handler om å drive kurs i Fire gode vaner (kommunikasjon).
De som skal delta på femte samling som gir TTT- kompetanse i fire gode vaner må betale kursavgift til dette i tillegg. Påmeldingsinformasjon til den femte samlingen vil bli sendt ut underveis i programmet.
NB! Kursavgiften dekker utviklingskostnader, leie av kurssted, materiell, individuell veiledning fra kursledere ved gjennomføring av kurs på eget foretak. Hotellopphold og reiseutgifter dekkes ikke av kursavgiften.
Deltakere
Maks 25 deltakere.
Kurslærere
Pål Gulbrandsen
Lill Anette Øyen
Frode Jordal
Ingvild Lobmaier
Birgitte Seip
Siri Grøtt Helland
Litteratur
Anbefalt litteratur kommer senere.
Andre opplysninger
Det forventes fra helseforetakenes side at de som deltar på kursprogrammet er erfarne leger med supervisjonserfaring, som helst også har veiledet LIS.
Kurset vil legges opp med en veksling mellom teori og ferdighetstrening og vil ta hensyn til ulik erfaringsbakgrunn slik at alle vil dra nytte av å delta uavhengig av tidligere erfaring.
Det anbefales at hvert foretak bygger opp et robust team med kursledere. Teamets størrelse bør vurderes ut i fra antallet leger som skal ha kompetansehevende tiltak i veiledning, supervisjon og kompetansevurdering og muligheten for å frikjøpe leger fra klinisk praksis til å holde kurs. Dersom det er de samme som skal undervise kontinuerlig vil det innebære mye fravær fra samme klinikk. Dersom man utvikler robuste team som består av kursledere fra ulike klinikker og avdelinger vil belastningen på drift bli mindre.
Et undervisningsteam bør bestå av minst tre personer dersom foretaket åpner for 20 deltakere på hvert kurs. Til å begynne med vil det være en fordel om foretaket dobler antall kurslærere for å sikre at gruppetreningen gir forventet utbytte for deltakerne. De nye kurslærerne vil være ferske og vil trenge trening for å kunne ha ansvaret for undervisning og gruppeledelse alene.
Det er bindende påmelding til hele programmet. Ved å melde deg på bekrefter du at du har fått i oppdrag å holde kurs i veiledning, supervisjon og kompetansevurdering på ditt foretak og at sykehusets ledelse er klar over at de må legge til rette for et lokalt todagers kurs, som er en del av TTT- programmet. Sykehusets ledelse må sørge for at leger melder seg på det lokale todagers-kurset, at det er lagt til rette for gjennomføring administrativt med tilstrekkelig bemanning, egnet lokale etc. De foretakene som har hatt deltakere på TTT-programmet tidligere kan sette sammen team som består av nye og tidligere kursdeltakere fra TTT- programmet til Regionalt Utdanningssenter i HSØ i veiledning, supervisjon og kommunikasjon.
For deltakere utenfor HSØ vil det lokale sykehuset som sender deltakere måtte dekke RegUt- kursledernes kostnader knyttet til observasjon og veiledning i forbindelse med det lokale kurset.
For deltakere som kommer alene fra sitt foretak vil RegUt forsøke å få til en hospiteringsordning slik at vedkommende får undervisningserfaring sammen med et team fra et annet foretak.
Spørsmål om programmet kan rettes til RegUt HSØ: regutkurs@ous-hf.no
Program
(Tentativt program)
Første samling (15 timer) varer fra klokken 10:00-18:00 første dag og klokken 08:00-15:00 andre dag:
Innføring og ferdighetstrening i supervisjon, veiledning, gruppeveiledning og kommunikasjon
Andre samling (15 timer) varer fra klokken 10:00-18:00 første dag og klokken 08:00-15:00 andre dag:
Informasjon og ferdighetstrening i krevende situasjoner i supervisjon, veiledning og kompetansevurdering.
Tredje samling (15 timer) varer fra klokken 10:00-18:00 første dag og klokken 08:00-15:00 andre dag:
Informasjon og ferdighetstrening i å undervise i supervisjon, veiledning og kompetansevurdering
Veiledning (ved kurslederne) avtales mellom samling 3 og 4
Fjerde samling (15 timer) varer fra klokken 10:00-18:00 første dag og klokken 08:00-15:00 andre dag:
Erfaringsdeling, evaluering og implementering i egne helseforetak
NB! Påmeldingsinformasjon til den femte samlingen vil bli sendt ut underveis i programmet.
Kontakt
RegUt Helse Sør-Øst
regutkurs