Tropesykdommer uke 18, 2022

Ny ordning: Anbefalt kurs i Infeksjonssykdommer
Gammel ordning: Obligatorisk kurs (30t) for LIS i Infeksjonssykdommer

Målgruppe

Valgfritt kurs (25t) for LIS i Medisinsk mikrobiologi; Indremedisin; Barnesykdommer; Allmennmedisin

Læringsmål

Å gi deltakerne kunnskap i de viktigste tropesykdommene og et visst innblikk i legearbeid i u-land, samt skolering i takling av importmedisinske problemer. Kombinasjon av tradisjonelle forelesninger, gruppearbeid, videofilmer og demonstrasjoner.

Kursavgift

NOK 7200,- (uten lunsj)

NB! Det tas forbehold om indeksregulering.
Kursavgift refunderes ikke dersom avmelding kommer senere enn 1 måned før kursstart. Kursavgift refunderes ikke dersom deltaker ikke møter eller ikke fullfører kurset.

Deltakere

Maks 40

Det har blitt innført ledergodkjenning når LIS melder seg på kurs i regi av RegUt Helse Sør-Øst. Godkjenningen skjer ved at det sendes en e-post til personen som deltageren angir som leder. E-posten inneholder lenke til en side i SmartLearn der lederen kan godkjenne eller avvise påmeldingen. Deltakeren har selv ansvar for at leder godkjenner påmeldingen. Dersom påmeldingen ikke godkjennes av leder, risikerer deltakeren å miste muligheten til å få plass på kurset. Hvis deltageren har valgt å betale kursdeltagelsen privat, vil godkjenning av leder ikke kreves. Se lenke for ytterligere informasjon: https://spesialisthelsetjenesten.no/lis/regut-helse-sor-ost/innforing-av-ledergodkjenning

Kurskomite

Mogens Jensenius uxmoje@ous-hf.no  (leder), 
Kristian Tonby og Frank Olav Pettersen

Litteratur

Beeching, Gill. Lecture Notes: Tropical Medicine, 7th Edition, 2014
Davidson, Brent, Seale, Blumberg. Oxford Handbook of Tropical Medicine, 5th Edition, 2022
Peters' Atlas of Tropical Medicine and Parasitology, 7th Edition, 2018
Rothe. Clinical Cases in Tropical Medicine, 2nd Edition, 2020
Keystone et al. Travel Medicine, 4th Edition, 2019
Norsk legemiddelhåndbok. Kapittel T1.6, T1.18, T1.19, L1.5. og L1.6. Lastes ned fra www.legemiddelhandboka.no
Håndbok for Infeksjonsmedisinsk avdeling, Ullevål sykehus. Kapittel «Importsykdommer». Lastes ned fra www.metodebok.no

Andre opplysninger

Kurset foregår i 'Søsterhjemmet' (bygg 2) på Ullevål sykehus, et stort og ruvende mursteinshus ikke langt fra hovedinngang og ved siden av Kiwi-butikken og apoteket.

Kurset er 'papirløst', og vi deler ikke ut handouts. Alle foredrag legges fortløpende inn i en Dropbox som vil være åpen for deltakerne under kurset og i en begrenset tid etterpå. Alle kursdeltakere bør derfor ved siden av penn og papir ha med egen laptop. Det er begrenset med stikkontakter i kurslokalet, og møt helst opp med fulladet batteri. Uansett kan det være lurt å ta med en ladekabel, og kanskje en skjøteledning. Det er trådløst nettverk i kurslokalet.

Vi serverer kaffe, te og sjokolade 2 ganger om dagen i kurslokalet. I 1. etasje på i Søsterhjemmet er det en kantine med buffémat hvor man kan spise lunsj. I Espresso House ved siden av sykehusapoteket serveres god kaffe, te og småretter.

Program

PROGRAM(PDF)

Fant du det du lette etter?