Hva er supervisjon?

Supervisjon brukes om de fortløpende tilbakemeldingene og rådene mindre erfarne leger får fra mer erfarne kollegaer. Supervisjon foregår daglig i det kliniske arbeidet. Supervisjon er ofte uregelmessig, tilfeldig og ikke-planlagt.

Kompetansevurdering av leger i spesialisering.


Kompetanseportalen

Helsedirektoratet tilbyr en egen kompetanseportal for kommunedelen av spesialistutdanningens del 1 og spesialistutdanningens del 3 i allmennmedisin, samfunnsmedisin og arbeidsmedisin. Portalen skal benyttes av alle utdanningsvirksomheter innenfor disse utdanningene.
Les mer her


Felles kompetansemål

 • Kompetanseportalens funksjon for supervisør

  Kompetanseportalen skal støtte prosessen og dokumentasjon av utdanningsforløpet for leger i spesialisering (LIS).  Her vil den enkelte LIS, leder, veileder og supervisør ha en sentral rolle i dokumenteringen av læringsløpet.

 • Anbefalte læringsaktiviteter for alle spesialiteter

  Helsedirektoratet anbefaler læringsaktiviteter for alle spesialiteter i LIS 2 og 3. Felles kompetansemoduler er inkludert.

 • Hva betyr overgangsordninger?

  Hensikten med overgangsordningen for leger i spesialisering (LIS) er å skape smidige overganger for helseforetakene som skal iverksette ny ordning. I tillegg er det viktig å sikre at leger med kort tid igjen av utdanningen per 1. mars 2019...

 • Informasjonspakker og brukerveiledere

  På denne siden finner du informasjonspakker for alle spesialiteter samt brukerveiledere.

 • Felles kompetansemål

  Felles kompetansemoduler (FKM) består av et sett av læringsmål, som strekker seg gjennom hele utdanningsforløpet til den enkelte lege i spesialisering (LIS). Læringsmålene dekker et grunnleggende sett av kompetanser alle leger må ha for å f...

 • Nyttige artikler om LIS

  Her finner du lenker til artikler om LIS som kan være nyttige.

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.